top of page
Αναζήτηση

Βρείτε τον ρυθμό σας ΙΙ

Εάν είστε σκληροί με τον εαυτόν σας, αυτή η ακολουθία θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο συμπονετικοί.

Η συμπόνια είναι μια μορφή ευγένειας. Είναι η ικανότητα να αγκαλιάζετε τον εαυτό σας και τις ατέλειές σας με τρυφερότητα. Αυτό είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για την πορεία προς την αλλαγή. Χωρίς αυτό, μπορούμε να κολλήσουμε στη συνεχή αρνητική αυτό-κριτική, η οποία περιορίζει την αντίληψη για τη δική μας εξέλιξη. Παρακολουθώ συχνά μαθητές που αγωνίζονται να μπουν σε μια θέση, μολονότι τους λέω ότι το σώμα δεν είναι έτοιμο, αλλά επιμένουν και πονούν τον εαυτόν τους. Κι εκεί επισημαίνω, μπορείτε να αλλάξετε την αντίληψή σας από αρνητική σε θετική? Για παράδειγμα, Yoga σημαίνει να είστε σε μια θέση, που θα μπορείτε να αναπνέετε αβίαστα. Οι ασκήσεις "συμπόνιας" είναι για να μάθετε πώς να υποστηρίζετε τον εαυτόν σας. Η σειρά αυτή των ασκήσεων θα σας δώσει μια κυριολεκτική στήριξη, έτσι ώστε να βιώσετε τη γείωση, την ηρεμία και τη γαλήνη σε όλο σας το σώμα. Κάτι που έχουμε όλοι ανάγκη κυρίως μετά από μια κουραστική ημέρα!


1. BALASANA.

Ελάτε στη θέση του παιδιού, στηρίζοντας τις κνήμες, τα γόνατα και τα ισχία. Διπλώστε τέσσερις κουβέρτες κατά μήκος και τοποθετήστε τις ανάμεσα στους μηρούς σας. Ξεκουράστε τον κορμό σας στις κουβέρτες με τους αγκώνες σας λυγισμένους στο πάτωμα και το κεφάλι σας στραμμένο προς τη μία πλευρά. Εάν οι αγκώνες σας δεν αγγίζουν το έδαφος, τοποθετήστε επιπλέον κουβέρτες κάτω από τους βραχίονες. Εάν η πλάτη σας είναι υπερβολικά στρογγυλεμένη, αφαιρέστε μια κουβέρτα. Μείνετε εδώ για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στον μισό χρόνο, γυρίστε το κεφάλι σας από την άλλη πλευρά. Αυτή η θέση στρέφει την προσοχή μας προς τα μέσα και προσφέρει έναν ασφαλή, υποστηρικτικό χώρο για να παραδοθούμε και να αφήσουμε τον εαυτό μας. Γι αυτό άλλωστε λέγεται και "θέση παιδιού".


2. DOWNWARD-FACING DOG.

Από τη θέση του παιδιού, τεντώστε τα χέρια σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων και πιέστε τα δάχτυλα σας στο mat για να τα ισιώσετε τελείως. Μετακινήστε τα πόδια σας και τραβήξτε τους μηρούς προς τα πάνω, στον "κάτω σκύλο". Μπορείτε επίσης να τα κρατήσετε ελαφρώς λυγισμένα. Τοποθετήστε ένα μπλοκ σε οποιοδήποτε ύψος (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διπλωμένες κουβέρτες ή μια άλλη ενίσχυση) κάτω από το κεφάλι σας. Πιέστε τις κορυφές των μηρών σας προς τα πίσω, μετακινώντας περισσότερο βάρος στα πόδια σας. Αφήστε το μπλοκ να κρατήσει το βάρος του κεφαλιού σας καθώς μένετε εδώ για 1 λεπτό. Αυτή η απίστευτα γειωτική παραλλαγή του σκύλου προς τα κάτω, καθοδηγεί το μυαλό σας σε ένα μέρος, για να ξεκουραστεί - κυριολεκτικά.


3. PARIVRTTA JANU SIRSASANA (Variation).

Καθίστε μπροστά σε μια καρέκλα και τεντώστε τα πόδια σας μπροστά (κάτω από την καρέκλα). Περάστε πλήρως το αριστερό σας πόδι απ έξω, λυγίζοντας το γόνατο και φέρνοντας το πέλμα στον δεξί σας προσαγωγό. Τραβήξτε το αριστερό ισχίο σας προς τα πίσω, έτσι ώστε η λεκάνη να ανοίγει ελαφρώς προς τα αριστερά. Με μια εισπνοή, επιμηκύνετε τη σπονδυλική σας στήλη, σηκώνοντας τα χέρια ψηλα. Με μια εκπνοή, στρίψτε αριστερά. Κάντε κάμψη του κορμού προς το δεξιό σας πόδι και φτάστε το δεξί σας χέρι σε όποιο σημείο της καρέκλας σας φαίνεται προσβάσιμο. Τεντώστε το αριστερό σας χέρι πάνω από το κεφάλι και πιάστε το πίσω μέρος της καρέκλας. Στηρίξτε τη βάση του κρανίου σας, υποστηριζόμενη από μια κουβέρτα ή δύο, στο κάθισμα της καρέκλας. Γυρίστε απαλά το θώρακα προς τα πάνω και παραμείνετε εδώ για 5 λεπτά. Αυτή η θέση ανοίγει το πλευρικό σώμα και δημιουργεί μια εκτεταμένη ποιότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε περισσότερο χώρο και απαλότητα μέσα σας. Σημείωση: Εάν η θέση σας προκαλεί πόνο στα ισχία ή στο λυγισμένο γόνατο, καθίστε ψηλότερα σε μια κουβέρτα ή δύο. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.


4. UPAVISTHA KONASANA.

Καθίστε μπροστά σε μια καρέκλα και ανοίξτε τα πόδια σας δεξιά και αριστερά. Πιέστε τους μηρούς σας προς τα κάτω στο mat, για να ενεργοποιήσετε τα πόδια σας, και να στρέψετε μπροστά στους γοφούς σας, επιμηκύνοντας τον κορμό σας προς την καρέκλα. Ξεκουράζετε το μέτωπό σας, πάνω στους πήχεις, υποστηριζόμενο από μια κουβέρτα ή δύο, στο κάθισμα της καρέκλας. Μένετε εδώ για 5 λεπτά. Η υποστήριξη της καρέκλας, μας επιτρέπει να παραδοθούμε και να στρέψουμε τη προσοχή μας προς τα μέσα. Σημείωση: Εάν αισθάνεστε πόνο στο εσωτερικό των μηρών σας (προσαγωγούς) ή στην ουρίτσα σας, μπορείτε να βάλετε μια κουβέρτα ή δύο παραπάνω κάτω από τη λεκάνη σας.


5. SAVASANA (Variation).

Τοποθετήστε μια κουβέρτα στο κάθισμα της καρέκλας. Ξαπλώστε ανάσκελα και ξεκουράστε τα πόδια σας στο κάθισμα της καρέκλας. Ανασηκώστε τους γοφούς και σπρώξτε μια ακόμα κουβέρτα κάτω από το ιερό οστό σας, στη συνέχεια λυγίστε τους αγκώνες σας και ξεκουράστε τα χέρια σας πάνω στον κορμό. Χαλαρώστε τελείως και αναπνεύστε ήρεμα και βαθιά. Θα μείνετε εδώ για τουλάχιστον 6 λεπτά. Αυτή η υποστηρικτική παραλλαγή της Savasana ενθαρρύνει μια βαθιά απελευθέρωση.

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page