top of page

 HATHA YOGA

Η Hatha yoga μπορεί να θεωρηθεί ως οτιδήποτε μπορείς να κάνεις με το σώμα συμπεριλαμβανομένου

Στάσεις Asana-yoga (που ασκούνται σε οποιοδήποτε στυλ γιόγκα)

Pranayama – τεχνικές αναπνοής

Μάντρα – ψαλμωδία ή απαγγελία

Mudra – τοποθετήσεις χεριών

Shatkriyas και shatkarmas – τεχνικές καθαρισμού

Διάφοροι τύποι καθοδηγούμενου οραματισμού

Tree Pose

SUNSET DYNAMIC FLOW

 

Αποτελεί μια δυναμική πρακτική, ιδανική για το κλείσιμο της εβδομάδας με γρήγορες μεταβάσεις από θέση σε θέση.

Προκαλέστε τον εαυτόν σας και μπείτε πιο βαθειά σε απαιτητικές πόζες ισορροπίας , στηρίξεων, υπερεκτάσεων και ενδυνάμωσης μέσα από όρθιες θέσεις. 

Yoga Pose
youandme.jpg

You & Me Yoga (3-5)

Το μάθημα αυτό είναι δομημένο με τρόπο ώστε και οι γονείς και τα παιδιά να περνάνε ευχάριστα μεταξύ τους ενώ παράλληλα μετακινούνται σε ένα υποστηρηκτικό, ασφαλές, μη-ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

Τη στιγμή που κάποιες πόζες θα φαίνονται οικίες στους ενήλικους 'γιόγκις' , το παιδικό μάθημα ξεδιπλώνεται εντελώς διαφορετικά σε σχέση με αυτό των ενηλίκων. 

 

Αποτελεί μια διασκεδαστική και υγιής πρακτική που σας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε συναισθηματικά και σωματικά με το παιδί σας.

teens.jpg

YOGA & AERIAL FOR TEENS (9-12)

Fitness

DYNAMIC STRETCHING

Αυτό το είδος διατάσεων βελτιώνει την ταχύτητα, την ευλυγισία και την επιτάχυνση.

 

Συνδυάζει την ενεργητική σύσφιξη των μυών , με την κίνηση των αρθρώσεων σε όλη τους την έκταση μέσω της διάτασης.

Αυτές οι λειτουργικές αθλητικές κινήσεις βοηθά στην αύξηση της μυικής θερμοκρασίας και την αποφυγή της ακαμψίας.

Το μάθημα αυτό παίζει ιδιαίτερο ρόλο στη δημιουργία μιας δυναμικά εκπαιδευτική διαδικασίας για τα νεανικά μυαλά. Μπορεί να αποτελέσει ένα αδιαμφισβήτητα δυνατό εργαλείο εκμάθησης που βοηθά τους νέους να αναπτυχθούν σε υγιείς, ενσυνείδητους ενήλικες, γεμάτους αυτοποίηθηση. Είναι ένας ιδανικός τρόπος να αναπτύξουν ισχυρή συνειδητότητα του ίδιου του σωματός τους, της ύπαρξής τους και των γνωστικών δυνατοτήτων τους. 

Ασκούμενοι yoga, ενισχύουν το περιβάλλον και τις προυποθέσεις να ενισχύσουν τα επίπεδα της συγκέντρωσής τους και της συναισθηματικής τους νοημοσύνης. 

Όπως ακριβώς και οι ενήλικοι, τους βοηθάει να βιώσουν ευεξία, ηρεμία, αρμονία και ευχαρίστηση. 

Ειδικότερα στην ηλικία μεταξύ 9-12 ετών, εξελίσσονται μέσω της  διαδραστικής εμπειρίας. 

Προσφέροντας στους νέους μια εμπειρία μέσω κινήτρων αντί μιας στιγνής εκπαίδευσης ρουτίνας, το μέλλον τους διαμορφώνεται εποικοδομητικά.

Διδάσκοντας τους νέους απλές ακήσεις σωστής αναπνοής και διαλογισμού, η συναισθηματική τους ανάπτυξη είναι πολλά υποσχόμενη. Παράλληλα μαθαίνουν την καλοσύνη, την υπομονή, την ευγνωμοσύνη και άλλες πολύτιμες αξίες της ζωής.

Τέλος, τους δίνεται η δυνατότητα να εκτιμήσουν τη σκληρή προσπάθεια, την ομαδική δουλειά και την αποδοχή. 

Η yoga βοηθά ένα παιδί που μεγαλώνει, να συνδεθεί ουσιαστικά με τα συναισθήματά του και να μάθει να τα αποδέχεται. 

Μαθήματα: Classes

AERIAL PILATES

Η aerial yoga είναι μια μορφή εξάσκησης που συνδυάζει τις κοινές πόζες της Yoga (asanas) με τη σωματική ενδυνάμωση που προσφέρουν τα εναέρια αθλήματα , δηλαδή τα είδη γυμναστικής που δεν ασκείται επί εδάφους αφού ο αθλούμενος χρησιμοποιεί το πανί 

PILATES CIRCUIT

 Πρόκειται για μια πρακτική που έχει να κάνει με την τεχνική της aerial yoga στα πρώτα βήματα ενός ασκούμενου. 

 

Αποτελείται απο μια σειρά ασκήσεων, με σκοπό την ευθυγράμμιση, την ευλιγισία και την άνοιγμα του σώματός με τη βοήθεια του πανιού. 

Είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία από τις περισσότερες σύγχρονες πρακτικές γιόγκα.

BLOOM FROM WITHIN

Γιόγκα σημαίνει επιστροφή στον εαυτό σου. Μαθαίνεις τα όρια σου, επεκτείνεις τους ορίζοντές σου, μπορείς να χαλαρώσεις πραγματικά όντας ο εαυτός σου. Βρίσκεις το χρόνο να θυμηθείς ποιος είσαι, κάτι που ξεχνάς όταν σε παρασύρει η δίνη της καθημερινής έντονης ζωής.
Πριν 2500 χρόνια ένας συγγραφέας ονόματι Πατάντζαλι  έγραψε τη Yoga-sutra, το πρώτο βιβλίο με θέμα τη γιόγκα. Περιέγραψε τη γιόγκα ως chitta – vrtti – nirohdah, που σημαίνει ότι σταματά την περιπλάνηση του νου. “H γιόγκα   ηρεμεί το πνεύμα”, αυτός  είναι ο συνηθέστερος ορισμός, όπως τον διατυπώνει ο έξοχος δάσκαλος T. K.V. Desikachar: σκοπός της γιόγκα είναι να κατευθύνει το νου αποκλειστικά προς ένα αντικείμενο και να διατηρεί την κατεύθυνση αυτή χωρίς περισπασμούς”.

Το όνομα γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj, που μεταφράζεται ως “ενώνω, ενοποιώ, συνδέω”. Όλοι αυτοί οι συνειρμοί υποδηλώνουν την επανένταξη σε ένα σύνολο, την επίτευξη μιας κατάστασης αρμονίας.
Ωστόσο η ηρεμία του νου δεν είναι στόχος χειροπιαστός. Αντιθέτως, η πρόοδος κατά την επιδίωξη μιας στάσης στη γιόγκα είναι μετρήσιμη, είτε ως ευθυγράμμιση, είτε ως άνοιγμα της διάτασης, είτε ως διάρκεια παραμονής στη στάση. Είναι πολύ πιο εύκολο να προσπαθήσεις κάτι απτό -σωματικό και στη συνέχεια να περάσεις σε κάτι άυλο, την ηρεμία του νου. Κατά την πρακτική της γιόγκα αρχίζεις με κάτι γνωστό και κινείσαι προς το άγνωστο, χρησιμοποιώντας το σώμα και την αναπνοή. Με τις στάσεις και την αναπνοή ανοίγεις το σώμα και το νου, κι έτσι γίνεσαι δεκτικός στην υπέροχη εμπειρία της εσωτερικής ηρεμίας.
Για τον λόγο αυτό, ονομάσαμε κι εμείς τη δυναμική εκδοχή της γιόγκα που διδάσκουμε "bloom from within", με σκοπό την "άνθιση" του νου μέσα από τη πρακτική του σώματος!

Vinyasa

 AERIAL YOGA FOUNDATIONS

Aerial Yoga with Teacher
Flexibility

YOGA & AERIAL FOR TEENS

Σε αυτό το μάθημα συνδιάζονται μια σειρά από ασκήσεις της γιόγκα με το πανί και τον αέρα. Μέσα από μια ακολουθία το σώμα γυμνάζεται. Η μεγαλύτερη πρόκληση του μαθήματος όμως είναι να ελέγχει το παιδί την κάθε του κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι αφοσιώνεται πλήρως στο παρόν. Σε αυτό το μάθημα ο καλύτερος φίλος για το παιδί είναι η επίγνωση και η προσοχή. Μέσα από μια ακολουθία ασκήσεων το παιδί ενδυναμώνει, καθώς και με όλες τις ανάποδες στάσεις, οξυγωνώνει τον εγκέφαλό του, τρέφει τα κύτταρα και ξεκουράζει την καρδιά! Το παιδί μέσα από αυτή την πρακτική ξεπερνάει τους φόβους του και αποκτά αυτοπεποίθηση! Μαθαίνει να αναπνέει σωστά,συγκεντρώνεται και στο τέλος να ηρεμεί.

* το μάθημα απευθύνεται σε ηλικίες 8-12 ετών.

aerial-yoga-102721005.jpg

AERIAL YOGA

Φανταζόσουν ποτέ ότι η σωματική άσκηση θα έμοιαζε λίγο με προπόνηση και λίγο με ακροβατικά;
Η εναέρια γιόγκα είναι η τάση στη γυμναστική, που μας συστήθηκε πριν μερικά χρόνια και εδώ στην Ελλάδα, υποσχόμενη θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα μας, όχι μόνο ως προς τα κιλά, αλλά και την ενδυνάμωση του.
Συνδυάζει τις κλασικές στάσεις γιόγκα με τα ακροβατικά και την ενδυνάμωση που προσφέρει η αιώρα στον κορμό.
Για να ασκηθείς δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο εξοπλισμό, αντιθέτως φοράς ότι πιο άνετο έχεις!
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι ιδανικό ακόμα και για σένα που δεν έχεις εξοικειωθεί σε κανένα είδος γυμναστικής, αφού υπάρχουν και ασκήσεις αρχαρίων.
Τα οφέλη της είναι πολλά:
Ενδυνάμωση και διάταση των μυών.
Σωστή στάση σώματος.
Ισορροπία.
Αποσυμπίεση σπονδύλων.
Χαλάρωση από το στρες και το άγχος.
Ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους.
Ευεξία και αυτοπεποίθηση.
Βελτίωση διάθεσης.

Yoga Block

PILATES MAT

Eίναι ασκήσεις στο έδαφος όπου ο μαθητής γυμνάζεται χρησιμοποιώντας κυρίως το βάρος του σώματός του.
Το μάθημα αυτό χαρακτηρίζεται από ροή στις ασκήσεις και ακρίβεια στην εκτέλεση τους. Περιέχει αρκετά στοιχεία από τον χορό & τη γιόγκα.
Ο μαθητής εστιάζει  στο κέντρο του. Ένα δυνατό κέντρο είναι πολύ σημαντικό για την καλή σωματική υγεία καθώς βοηθά στην αποφυγή  τραυματισμών, στην υγεία της σπονδυλικής στήλης και στην πρόληψη  μυϊκών  πόνων ιδίως  στη μέση και στον αυχένα.
Αθλητές, δρομείς, χορευτές και όσοι δουλεύουν εντατικά με το σώμα τους χρειάζονται ένα δυνατό κέντρο. 
Τα οφέλη του μαθήματος αυτού είναι μυϊκή ενδυνάμωση, ελαστικότητα, λειτουργική μυϊκή δράση, σωστή στάση σώματος & ευθυγράμμιση, βελτίωση της ισορροπίας και της στάσης του σώματος, καλύτερη επίγνωση του σώματος και της κίνησης. Ανακουφίζει επίσης από προβλήματα όπως στη μέση, στον αυχένα ή στην ωμική ζώνη.
Στις ασκήσεις εδάφους πολλές φορές χρησιμοποιούνται βοηθήματα (props) που  κάνουν τις ασκήσεις ευκολότερες ή δυσκολότερες.

Μαθήματα: Classes

PILATES REFORMER

Το reformer (κρεβάτι πιλάτες), είναι το πιο διάσημο μηχάνημα Pilates, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Joseph Pilates για την εφαρμογή της μεθόδου του.
 

Αποτελείται από ένα πλαίσιο σαν κρεβάτι, πάνω στο οποίο υπάρχει μια κινούμενη πλατφόρμα, που συνδέεται στο πλαίσιο με αντιστάσεις. Οι επιλογές στη χρήση των αντιστάσεων (ελαφρύ, μεσαίο, βαρύ), διαφοροποιούν το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων και απαιτούν διαφορετική προσπάθεια από το μαθητή.
Το reformer, περιλαμβάνει επίσης το footbar στο κάτω μέρος του πλαισίου και 2 μακριά λουριά με θηλιές, στα οποία τοποθετούνται τα πόδια ή τα χέρια (ανάλογα με την άσκηση).
Υπάρχουν περισσότερες από 200 ασκήσεις που  έχουν σχεδιαστεί για το reformer.
Ο συνδυασμός  ασκήσεων γυμνάζει όλο το σώμα και  προσφέρει  μυϊκή ενδυνάμωση, ελαστικότητα, λειτουργική μυϊκή δράση, σωστή στάση σώματος & ευθυγράμμιση, βελτίωση της ισορροπίας, καλύτερο συντονισμό, επίγνωση του σώματος και της κίνησης.

Ορισμένες ασκήσεις εκτελούνται με το καρότσι ακίνητο και άλλες με κινούμενο, ενώ ο μαθητής μπορεί να είναι ξαπλωμένος, καθιστός ή όρθιος.

Οι ασκήσεις χωρίζονται σε επίπεδα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και απευθύνονται σε αρχάριους, μεσαίου επιπέδου, προχωρημένους και ανώτατου επιπέδου μαθητές.  Εφόσον ο μαθητής ασκείται συστηματικά και  μεθοδικά και καθοδηγείται σωστά από το δάσκαλο όλες οι ασκήσεις στο reformer είναι ασφαλείς και εξαιρετικά αποτελεσματικές.
Οι ασκήσεις στο reformer έχουν μεγάλη ποικιλία και προσαρμοστικότητα.
Τα οφέλη των ασκήσεων είναι η ενδυνάμωση σε συνδυασμό με την ευλυγισία, η βελτίωση της ισορροπίας & της ευθυγράμμισης, η καλύτερη επίγνωση της κίνησης, η βελτίωση της στάσης του σώματος και η ανακούφιση  από προβλήματα και  πόνους στο σώμα.
Στις ασκήσεις που εκτελούνται στο reformer, το βάρος του σώματος και οι αντιστάσεις διαφοροποιούν τη συνθετότητα και το επίπεδο δυσκολίας της άσκησης.
Είναι φτιαγμένο επίσης με τρόπο, ώστε  να προσαρμόζεται σε όλους τους σωματότυπους.
Κάθε μαθητής μπορεί να κάνει μάθημα σε reformer ανεξαρτήτως της φυσικής του κατάστασης.

AERIAL ACROFLOW

H Aerial Acroflow yoga είναι μια εναλλακτική μορφή άσκησης που συνδυάζει εντυπωσιακές πόζες με μυική ενδυνάμωση.

Είναι ιδανική για όσους θέλουν να εξασκηθούν πέρα από τις δεδομένες δυνατότητες ενός γυμναστηρίου, ανάλογα με τις δυνατότητες και τα αποτελέσματα που κάποιος προσδοκά.

Συνδυάζει μυική ενδυνάμωση, ευκαμψία και αντοχή με εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού όλα γίνονται στον αέρα. Διαφέρει από τις συμβατικές πρακτικές και προσφέρει γαλήνη και ηρεμία . 

H aerial acroflow yoga κυρίως δυναμώνει τον πυρήνα μας αλλά επίσης βελτιώνει τις λαβές μας , τους ραχιαίους μύες καθώς και την ευκαμψία στους ώμους. 

Εξίσου σημαντικό κάποιοι από τους μύες των ποδιών μας που δεν ασκούνται στις συμβατικές μορφές γυμναστικής , όπως οι γλουτιαίοι μύες, προσαγωγοί και απαγωγοί μύες εκγυμνάζονται με τέτοιον τρόπο που οποιαδήποτε ενόχληση στην οσφυική περιοχή, το γόνατο ή τη γάμπα, ανακουφίζεται.

Diana_edited_edited.jpg
Μαθήματα: Classes
bottom of page