top of page

BLOOM FROM WITHIN

Γιόγκα σημαίνει επιστροφή στον εαυτό σου. Μαθαίνεις τα όρια σου, επεκτείνεις τους ορίζοντές σου, μπορείς να χαλαρώσεις πραγματικά όντας ο εαυτός σου. Βρίσκεις το χρόνο να θυμηθείς ποιος είσαι, κάτι που ξεχνάς όταν σε παρασύρει η δίνη της καθημερινής έντονης ζωής.
Πριν 2500 χρόνια ένας συγγραφέας ονόματι Πατάντζαλι  έγραψε τη Yoga-sutra, το πρώτο βιβλίο με θέμα τη γιόγκα. Περιέγραψε τη γιόγκα ως chitta – vrtti – nirohdah, που σημαίνει ότι σταματά την περιπλάνηση του νου. “H γιόγκα   ηρεμεί το πνεύμα”, αυτός  είναι ο συνηθέστερος ορισμός, όπως τον διατυπώνει ο έξοχος δάσκαλος T. K.V. Desikachar: σκοπός της γιόγκα είναι να κατευθύνει το νου αποκλειστικά προς ένα αντικείμενο και να διατηρεί την κατεύθυνση αυτή χωρίς περισπασμούς”.

Το όνομα γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj, που μεταφράζεται ως “ενώνω, ενοποιώ, συνδέω”. Όλοι αυτοί οι συνειρμοί υποδηλώνουν την επανένταξη σε ένα σύνολο, την επίτευξη μιας κατάστασης αρμονίας.
Ωστόσο η ηρεμία του νου δεν είναι στόχος χειροπιαστός. Αντιθέτως, η πρόοδος κατά την επιδίωξη μιας στάσης στη γιόγκα είναι μετρήσιμη, είτε ως ευθυγράμμιση, είτε ως άνοιγμα της διάτασης, είτε ως διάρκεια παραμονής στη στάση. Είναι πολύ πιο εύκολο να προσπαθήσεις κάτι απτό -σωματικό και στη συνέχεια να περάσεις σε κάτι άυλο, την ηρεμία του νου. Κατά την πρακτική της γιόγκα αρχίζεις με κάτι γνωστό και κινείσαι προς το άγνωστο, χρησιμοποιώντας το σώμα και την αναπνοή. Με τις στάσεις και την αναπνοή ανοίγεις το σώμα και το νου, κι έτσι γίνεσαι δεκτικός στην υπέροχη εμπειρία της εσωτερικής ηρεμίας.
Για το λόγο αυτό, ονομάσαμε κι εμείς τη δυναμική εκδοχή της γιόγκα που διδάσκουμε "bloom from within", με σκοπό την "άνθιση" του νου μέσα από τη πρακτική του σώματος!

Vinyasa

AERIAL YIN SOMATICS

 

Πρόκειται για μια πρακτική που έχει να κάνει με την επιβράδυνση και το άνοιγμα του σώματός σας μέσω παθητικού τεντώματος.

 

Δεν κινείστε σχεδόν καθόλου, κάνοντας μια σειρά από πόζες μέσα σε μια ώρα.

Είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία από τις περισσότερες σύγχρονες πρακτικές γιόγκα.

Aerial Yoga with Teacher
KidsAerial.jpg

AERIAL YOGA FOR KIDS

Aerial Yoga είναι οι ασκήσεις της γιόγκα σε συνδυασμό με το πανί και τον αέρα. Μέσα από μια ακολουθία παιχνιδιών, το σώμα γυμνάζεται. Η μεγαλύτερη πρόκληση του μαθήματος όμως είναι να ελέγχει το παιδί την κάθε του κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι αφοσιώνεται πλήρως στο παρόν. Σε αυτό το μάθημα ο καλύτερος φίλος για το παιδί είναι η επίγνωση και η προσοχή. Μέσα από μια ακολουθία ασκήσεων το παιδί ενδυναμώνει, καθώς και με όλες τις ανάποδες στάσεις, οξυγωνώνει τον εγκέφαλό του, τρέφει τα κύτταρα και ξεκουράζει την καρδιά! Το παιδί μέσα από αυτή την πρακτική ξεπερνάει τους φόβους του και αποκτά αυτοπεποίθηση! Μαθαίνει να αναπνέει σωστά, να παίζει ομαδικά και στο τέλος να ηρεμεί.

* το μάθημα απευθύνεται σε ηλικίες 4-8 ετών.

aerial-yoga-102721005.jpg

AERIAL YOGA

Φανταζόσουν ποτέ ότι η σωματική άσκηση θα έμοιαζε λίγο με προπόνηση και λίγο με ακροβατικά;
Η εναέρια γιόγκα είναι η τάση στη γυμναστική, που μας συστήθηκε πριν μερικά χρόνια και εδώ στην Ελλάδα, υποσχόμενη θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα μας, όχι μόνο ως προς τα κιλά, αλλά και την ενδυνάμωση του.
Συνδυάζει τις κλασικές στάσεις γιόγκα με τα ακροβατικά και την ενδυνάμωση που προσφέρει η αιώρα στον κορμό.
Για να ασκηθείς δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο εξοπλισμό, αντιθέτως φοράς ότι πιο άνετο έχεις!
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι ιδανικό ακόμα και για σένα που δεν έχεις εξοικειωθεί σε κανένα είδος γυμναστικής, αφού υπάρχουν και ασκήσεις αρχαρίων.
Τα οφέλη της είναι πολλά:
Ενδυνάμωση και διάταση των μυών.
Σωστή στάση σώματος.
Ισορροπία.
Αποσυμπίεση σπονδύλων.
Χαλάρωση από το στρες και το άγχος.
Ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους.
Ευεξία και αυτοπεποίθηση.
Βελτίωση διάθεσης.

Yoga Block

MOBILITY STRENGTHENING

Eίναι ασκήσεις στο έδαφος χωρίς αντίσταση, όπου ο μαθητής γυμνάζεται χρησιμοποιώντας  το βάρος του σώματός του.
Το μάθημα αυτό χαρακτηρίζεται από ροή στις ασκήσεις και ακρίβεια στην εκτέλεση τους. Περιέχει αρκετά στοιχεία από τον χορό & τη γιόγκα.
Ο μαθητής εστιάζει  στο κέντρο του. Ένα δυνατό κέντρο είναι πολύ σημαντικό για την καλή σωματική υγεία καθώς βοηθά στην αποφυγή  τραυματισμών, στην υγεία της σπονδυλικής στήλης και στην πρόληψη  μυϊκών  πόνων ιδίως  στη μέση και στον αυχένα. Αθλητές, δρομείς, χορευτές και όσοι δουλεύουν εντατικά με το σώμα τους χρειάζονται ένα δυνατό κέντρο. 
Τα οφέλη του μαθήματος αυτού είναι μυϊκή ενδυνάμωση, ελαστικότητα, λειτουργική μυϊκή δράση, σωστή στάση σώματος & ευθυγράμμιση, βελτίωση της ισορροπίας και της στάσης του σώματος, καλύτερη επίγνωση του σώματος και της κίνησης. Ανακουφίζει επίσης από προβλήματα όπως στη μέση, στον αυχένα ή στην ωμική ζώνη.
Στις ασκήσεις εδάφους πολλές φορές χρησιμοποιούνται βοηθήματα (props) που  κάνουν τις ασκήσεις ευκολότερες ή δυσκολότερες.

Μαθήματα: Classes

PILATES REFORMER

Το reformer (κρεβάτι πιλάτες), είναι το πιο διάσημο μηχάνημα Pilates, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Joseph Pilates για την εφαρμογή της μεθόδου του.
 

Αποτελείται από ένα πλαίσιο σαν κρεβάτι, πάνω στο οποίο υπάρχει μια κινούμενη πλατφόρμα, που συνδέεται στο πλαίσιο με αντιστάσεις. Οι επιλογές στη χρήση των αντιστάσεων (ελαφρύ, μεσαίο, βαρύ), διαφοροποιούν το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων και απαιτούν διαφορετική προσπάθεια από το μαθητή.
Το reformer, περιλαμβάνει επίσης το footbar στο κάτω μέρος του πλαισίου και 2 μακριά λουριά με θηλιές, στα οποία τοποθετούνται τα πόδια ή τα χέρια (ανάλογα με την άσκηση).
Υπάρχουν περισσότερες από 200 ασκήσεις που  έχουν σχεδιαστεί για το reformer.
Ο συνδυασμός  ασκήσεων γυμνάζει όλο το σώμα και  προσφέρει  μυϊκή ενδυνάμωση, ελαστικότητα, λειτουργική μυϊκή δράση, σωστή στάση σώματος & ευθυγράμμιση, βελτίωση της ισορροπίας, καλύτερο συντονισμό, επίγνωση του σώματος και της κίνησης.

Ορισμένες ασκήσεις εκτελούνται με το καρότσι ακίνητο και άλλες με κινούμενο, ενώ ο μαθητής μπορεί να είναι ξαπλωμένος, καθιστός ή όρθιος.

Οι ασκήσεις χωρίζονται σε επίπεδα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και απευθύνονται σε αρχάριους, μεσαίου επιπέδου, προχωρημένους και ανώτατου επιπέδου μαθητές.  Εφόσον ο μαθητής ασκείται συστηματικά και  μεθοδικά και καθοδηγείται σωστά από το δάσκαλο όλες οι ασκήσεις στο reformer είναι ασφαλείς και εξαιρετικά αποτελεσματικές.
Οι ασκήσεις στο reformer έχουν μεγάλη ποικιλία και προσαρμοστικότητα.
Τα οφέλη των ασκήσεων είναι η ενδυνάμωση σε συνδυασμό με την ευλυγισία, η βελτίωση της ισορροπίας & της ευθυγράμμισης, η καλύτερη επίγνωση της κίνησης, η βελτίωση της στάσης του σώματος και η ανακούφιση  από προβλήματα και  πόνους στο σώμα.
Στις ασκήσεις που εκτελούνται στο reformer, το βάρος του σώματος και οι αντιστάσεις διαφοροποιούν τη συνθετότητα και το επίπεδο δυσκολίας της άσκησης.
Είναι φτιαγμένο επίσης με τρόπο, ώστε  να προσαρμόζεται σε όλους τους σωματότυπους.
Κάθε μαθητής μπορεί να κάνει μάθημα σε reformer ανεξαρτήτως της φυσικής του κατάστασης.

bottom of page