Head Stand Pose

HATHA YOGA

Η Hatha Yoga επικεντρώνεται στη σωματική υγεία και νοητική ευεξία. Χρησιμοποιεί σωματικές στάσεις (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama) και διαλογισμό (dyana) με στόχο ένα δυνατό, υγιές σώμα και έναν καθαρό, γαλήνιο νου. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής χάρις στα πολύτιμα οφέλη που προσφέρει στον σύγχρονο άνθρωπο αντιμετωπίζοντας το στρες και την ένταση.

BLOOM FROM WITHIN

Στο μάθημα της vinyasa, οι ασκούμενοι συντονίζουν την κίνηση με την αναπνοή από τη μια στάση στην άλλη. H ashtanga yoga, η baptiste yoga, η Jivamukti, η Power Yoga και η Prana Flow, μπορούν όλες να θεωρηθούν vinyasa yoga. Vinyasa είναι επίσης ένας όρος που περιγράφει μια συγκεκριμένη ροή θέσεων (Chaturanga σε Upward-Facing Dog σε Downward-Facing Dog), που χρησιμοποιείται συχνά στην πρακτική vinyasa.

Vinyasa
Scorpion Pose

AGNI HOTRA

Μια πρακτική yoga για να ζεστάνει και να ενεργοποιήσει το σώμα σας. Δοκιμάστε αυτή την πρακτική που αποτελεί πρόκληση για όλους αφού δημιουργεί θέρμη στο σώμα και αναπτύσσεται μέσα από μια σειρά από αργές θέσεις.

YIN YOGA YOGA / AERIAL YIN YOGA

Το μυστικό για ένα υγιές σώμα σε καλή φυσική κατάσταση κρύβεται πρωτίστως στη σωστή λειτουργία και συνεργασία των σκελετικών μυών. Αυτή επιτυγχάνεται με την ευλυγισία και την ελαστικότητα. Οι διατάσεις λοιπόν και το μάθημα αυτό περιλαμβάνει ασκήσεις που σχεδιάστηκαν με σκοπό να αναπτύξουν τη μυική ευλυγισία, την ελαστικότητα και την αρθρική ευκαμψία. Ασκήσεις που κάμπτουν, τεντώνουν, μακραίνουν και επεκτείνουν τους μύες και τις αρθρώσεις σε όλο το εύρος της κίνησής τους με ή χωρίς το πανί.

Waterfall Pose
aerial-yoga-102721005.jpg

AERIAL YOGA

Η εναέρια yoga ένα είδος άσκησης που συνδυάζει τις γνωστές στάσεις της yoga με την ενδυνάμωση του σώματος που προσφέρει η αιώρηση, δηλαδή η 'έλλειψη' βαρύτητας, καθώς ο ασκούμενος βρίσκεται σε μια αιώρα.

AERIAL FITNESS

Ένα νέο είδος εξάσκησης που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της yoga με την έλλειψη βαρύτητας και την αιώρηση. Γυμνάζει και ευθυγραμμίζει το σώμα, χαλαρώνει τις αρθρώσεις και βοηθά στην αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων.
Προσφέρει μυική ενδυνάμωση, γυμνάζοντας ολόκληρο το σώμα. Συμβάλλει στην αποσυμπίεση των σπονδύλων και πραγματοποιεί βαθιά διάταση των μυών.

images.jpg
Pilates Stretches

MAT PILATES

Το Pilates Mat προσφέρει συνολική δύναμη, ευλιγισία, συντονισμό κινήσεων και ισορροπία. Όλα αυτά σε συνδυασμό μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, στην καλύτερη στάση του σώματος, στην αποτελεσματικότερη κυκλοφορία του αίματος και στην ανακούφιση από πόνους που σχετίζονται με φυσικές ανισορροπίες όπως πχ. σκολίωση, κύφωση κ.ά.. Όταν μιλάμε για τη βελτίωση της μυικής δύναμης αναφερόμαστε σε επίπεδους κοιλιακούς, ισχυρή πλάτη, σφικτούς γλουτούς και τονισμένους μηρούς. Η μοναδικότητα της μεθόδου αυτής προέρχεται από την ποικιλία των ασκήσεων που παρέχει.

 

Aerial Yoga for kids

Aerial Yoga είναι οι ασκήσεις της γιόγκα σε συνδυασμό με το πανί και τον αέρα. Μέσα από μια ακολουθία παιχνιδιών, το σώμα γυμνάζεται. Η μεγαλύτερη πρόκληση του μαθήματος όμως είναι να ελέγχει το παιδί την κάθε του κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι αφοσιώνεται πλήρως στο παρόν. Σε αυτό το μάθημα ο καλύτερος φίλος για το παιδί είναι η επίγνωση και η προσοχή. Μέσα από μια ακολουθία ασκήσεων το παιδί ενδυναμώνει, καθώς και με όλες τις ανάποδες στάσεις, οξυγωνώνει τον εγκέφαλό του, τρέφει τα κύτταρα και ξεκουράζει την καρδιά! Το παιδί μέσα από αυτή την πρακτική ξεπερνάει τους φόβους του και αποκτά αυτοπεποίθηση! Μαθαίνει να αναπνέει σωστά, να παίζει ομαδικά και στο τέλος να ηρεμεί.

 

* το μάθημα απευθύνεται σε ηλικίες 5-12 ετών.

 Απαραίτητη η προκράτηση.